Gespa i restes vegetals toves

Com sol·licito el servei i el bujol?

Envia un correu electrònic a l’adreça restesvegetals@santjust.cat especificant el nom i els cognoms, l’adreça, el telèfon i el correu electrònic de la persona sol·licitant.
Ens posarem en contacte amb tu per fer-te arribar un bujol.

Quin és el funcionament del sistema de recollida?

Quins dies es fa la recollida?

Cada dilluns a partir de les 19 h.

Què he de saber del bujol?

Compostatge casolà

El compostatge casolà: guia de l’usuari

El compostatge consisteix a sotmetre la matèria orgànica a un procés natural de transformació per convertir-la en un compost que es pot utilitzar com a fertilitzant natural.

Aquest procediment és un procés totalment ecològic i natural. Es pot portar a terme a casa, reciclant els residus orgànics que es generen a la llar, al jardí, a l’hort i/o a la cuina. Només cal disposar de jardí, hort domèstic, pati, terrassa o balcó enjardinat per posar el compostador. Representa una manera molt important de reduir la generació de residus.

El Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament gestiona la cessió gratuïta de compostadors per als horts i jardins particulars del municipi, així com assessorament tècnic telefònic i per correu electrònic permanent.

Compostatge al jardí

Manual de compostatge de jardí

Guia de compostatge casolà per a persones que tenen un jardí o per tothom que estigui interessat en saber com podem fer adob a partir de les deixalles orgàniques. Explica què és un compostador i com instal·lar-lo al jardí, per tal de transformar els residus orgànics en adob natural per a les plantes decoratives, herbes aromàtiques o, fins i tot, hortalisses que s’hi puguin tenir. Dona instruccions sobre quins residus afegir-hi i com mantenir les condicions d’humitat òptimes, així com altres consells d’ús del compostador.

Hashtag icono

#SantJustcanviaelxip

Xarxes socials:

Contacta

Per a dubtes i/o incidències​

Horari d'atenció al públic:
de dilluns a divendres, de 9h a 18h

Amb el suport de:

2020 © Ajuntament de Sant Just Desvern · CIF: P0821900H · Tots els drets reservats.