Prevenció del malbaratament alimentari

El malbaratament alimentari és una realitat que sovint ignorem. Segons la FAO, un terç del menjar produït al món es perd o es malbarata. Només a Catalunya, anualment es malbaraten més de 260.000 tones d’aliments, és a dir: cada un de nosaltres llencem 35 kg l’any de menjar en bon estat. 

L’Ajuntament de Sant Just porta a terme el projecte de reducció del malbaratament alimentari A Sant Just Desvern, l’escola cuina, menja, aprofita” a menjadors col·lectius del municipi. 

El projecte pretén generar consciència sobre les conseqüències que comporta el malbaratament alimentari. Es recull i es dona sortida als excedents alimentaris generats a les cuines de menjadors col·lectius oferint-los a persones amb dificultats econòmiques o en situació de dependència del municipi. 

Una empresa d’Inserció Social fa la recollida, el transport i lliurament dels aliments als domicilis de les persones beneficiàries i també la neteja dels recipients que es fan servir per congelar els aliments. Es compta amb la implicació de les empreses que gestionen els menjadors que fan la donació d’aliments. El projecte es porta a terme a les escoles del municipi -Marrecs, Montseny, Montserrat, Canigó i Madre Sacramento- i a la residència de gent gran Vitàlia.

Hashtag icono

#SantJustcanviaelxip

Xarxes socials:

Contacta

Per a dubtes i/o incidències​

Horari d'atenció al públic:
de dilluns a divendres, de 9h a 18h

Amb el suport de:

2020 © Ajuntament de Sant Just Desvern · CIF: P0821900H · Tots els drets reservats.