Sant Just Desvern acull una jornada de treball del projecte LIFE RethinkWaste

Sant Just recicla

El passat dimecres 1 de desembre va tenir lloc el seminari del projecte LIFE RethinkWaste a Can Ginestar a Sant Just Desvern. L’Ajuntament de Sant Just és soci del projecte europeu i fou l’encarregat d’organitzar les sessions de treball amb l’objectiu de compartir els resultats obtinguts fins ara en la implementació de diferents estratègies KAYT i PAYT als municipis participants.

Durant el matí es van presentar els resultats de Bassano del Grappa (Vèneto), Varese (Llombardia), Bitetto (Puglia) i Sant Just Desvern (Catalunya). A Catalunya el municipi de Sant Just Desvern és pioner en la implementació de KAYT (#coneixelquellences) però 3 municipis han començat ja les seves estratègies utilitzant les eines desenvolupades en el marc del projecte (i.e. Santa Eulàlia de Ronçana, Cardedeu i El Brull, que també van ser presents al seminari).

El seminari va comptar també amb la participació d’experts externs que van poder aprofundir en els models de PAYT i KAYT (coneguts a Catalunya com #PagamentPerGeneració i #GeneracióPerConeixement, respectivament). Moltes gràcies Ignasi Puig (ENT), Prof. Bucciol (Universitat de Verona) i Prof. Quercia (Universitat de Verona) per les vostres aportacions!

Per la tarda es va dur a terme una sessió de treball “Zero Waste Café” on es van poder posar en comú les qüestions més rellevants dels models implementats, i debatre’n reptes i  oportunitats. Una feina molt valuosa que servirà per afrontar les següents etapes del projecte i capitalitzar totes les eines desenvolupades a més de 200 ciutats europees (tasca que duran a terme les entitats supramunicipals i regionals vinculades al projecte: ARC, ACR+, IFEL, ARPAV i ATA-Ancona).

El dia següent va tenir lloc la reunió de consorci. Es va analitzar el progrés del projecte i la planificació de les accions futures. L’any 2022 serà també un any intens on es posarà en valor tota la feina feta.

Podeu veure el programa complet del seminari aquí.

Us deixem l’enllaç a l’entrevista amb Michele Giavini (Ars ambiente srl, soci del projecte i promotor principal del concepte KAYT) al magazine LaJusta de Radio Desvern.

https://www.radiodesvern.com/embed/podcast?id=radiodesvern_podcast_26773

Share on twitter
Twitter

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Hashtag icono

#SantJustcanviaelxip

Xarxes socials:

Contacta

Per a dubtes i/o incidències​

Horari d'atenció al públic:
de dilluns a divendres, de 9h a 18h

Logo Ajuntament Sant Just Desvern
Logo Sant Just Desvern
Naturalment Collserola

Amb el suport de:

Logo Generalitat de Catalunya - Departament de Territori i Sostenibilitat
Logo Agència Catalana de Residus

2020 © Ajuntament de Sant Just Desvern · CIF: P0821900H · Tots els drets reservats.